Copyright © All Rights Reserved

Kirsten Work Rasmussen

Art-school

I mit billedgalleri kan du se et udvalg af mine malerier, tegninger og grafik

 

Lige siden jeg på min konfirmationsdag fik oliefarver, pensler og lærred af min mormor og opdagede hvilken spændende verden der åbnede sig for mig, har jeg beskæftiget mig med mange forskellige områder indenfor det kunstneriske billedudtryk, for eksempel tegning, grafik, akvarel, olie, akryl, collage, glaskunst, keramik, silkemaling og silketryk.

 

Jeg er først og fremmest naturalist og landskabsmaler.Det sanselige i naturen, dens farver og former inspirerer mig meget. Mine inspirationskilder er landskaberne omkring Fynshoved, Kerteminde, Svanninge Bakker, Lyø og Skagen og andre steder i Danmark. På mine mange rejser til Frankrig, Caribien, Polen, U.S.A., Italien, Ægypten og Turmenistan har jeg altid haft akvarellen og tegneblokken med .Grækenland har min særlige interesse, idet jeg bor der, på øen Folegandros i Cycladerne, et par måneder om året.

 

Efter en toårs periode i Syd-afrika, Port Elisabeth, kom jeg igang med portrætmaleriet og har derfor malet de stærke afrikanske kvinder i deres farverige dragter og udsmykninger.

 

Tegningen, kompositionen og opbygningen af et billede har altid betydet meget for mine billedudtryk, som dels har været et naturalistisk maleri dels et forenklet kubistisk udtryk, hvor form og flade er det vigtigste udtryksmiddel. Blomster går jeg tæt på for i et enkelt og formmæssigt flademaleri at nå til det smukkeste og æstetisk mest spændende billedudtryk.Samtidig er der en sensuel undertone i mine billeder. I nyere landskaber fra Californien har jeg prøvet at følge op på samme idé.

 

Det er et privilegium at beskæftige sig med kunst. At have traditionen og reflektionen med, når man arbejder med kunst er vigtig for mig.Jeg undersøger, sætter spørgsmål ved det jeg ser og skal helst blive begejstret. Samtidig føler jeg at det er vigtigt at være ærlig og bevare sin egen kerne i det jeg laver. Det er hårdt arbejde, men giver også megen tilfredshed og glæde.